1) Υψηλή ένταση: 

Δούλεψε σκληρότερα όχι πιο πολύ! Περισσότερος χρόνος στο γυμναστήριο απλά θα αυξήσει την πιθανότητα τραυματισμού καθώς και τη πιθανότητα να κουραστείς πριν φτάσεις στο στόχο σου.

2) Ελάττωσε το χρόνο: 

Για να πετύχεις αυξημένη ένταση, μείωσε το χρόνο που περνάς στο γυμναστήριο κάθε φορά. Έλα και φύγε όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά μπορείς, νιώθοντας ένα αίσθημα ικανοποίησης και όχι εξασθένισης.

3) Κουβέντιαζε λιγότερο: 

Σίγουρα είναι υπέροχο να υποδέχεσαι αυτούς που έρχονται στο γυμναστήριο καθώς και όλοι όσοι είναι εκεί έχουν παρόμοιους στόχους. Όμως, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο αν θέλεις να φτάσεις στο στόχο σου. Σπαταλώντας 15 λεπτά κουβεντιάζοντας ανάμεσα στα σετ των ασκήσεων θα σε αποσυντονίσει και ίσως ενοχλήσει τους άλλους.

4) Χρησιμοποίησε όλο το σώμα: 

Για να κάνεις τέλειο σώμα, απλά πρέπει να το γυμνάζεις όλο. Μη σπαταλάς χρόνο σε ένα μόνο σημείο του σώματος σου! Δοκίμασε ασκήσεις για όλες τις μυικες ομάδες. Γυμνάζοντας περισσότερους μυς θα έχεις και περισσότερα αποτελέσματα.

5) Ανάκαμψε σωστά: 

Για να πετύχεις καλή υγεία και φυσική κατάσταση δεν αρκεί μόνο η γυμναστική. Ο οργανισμός σου χρειάζεται χρόνο για να αναρρώσει από την προπόνηση. Αφιέρωσε χρόνο για ένα αφρόλουτρο μετά την προπόνηση και θα δεις πόσο πιο ωραία θα νιώσεις. Ακόμη, φάε ένα καλό γεύμα αμέσως μετά την προπόνηση για να διασφαλίσεις

6) Κοιμήσου αρκετά: 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το σώμα χάνει ενέργεια στις διάφορες δραστηριότητες που κάνουμε. Ο ύπνος είναι η επούλωση του σώματος μας μετά από όλα αυτά. Ένα φτωχό σε πρόγραμμα θα εμποδίσει ακόμα και το καλύτερο πρόγραμμα γυμναστικής. Γι’ αυτό το λόγο, καθόρισε το χρόνο σου για ξεκούραση και δες την εμφάνιση σου να βελτιώνεται δραματικά.

7) Βρες σύντροφο για να γυμναστείς:

Βρες ένα φίλο να αθλείσαι μαζί και αυτό θα σε βοηθείσει να τηρείς το πρόγραμμά σου. Αν δεν μπορείς να βρεις κάποιον ξεκίνα τον ανταγωνισμό με φίλους από το γυμναστήριο βλέποντας ποιος θα φτάσει πρώτος στόχο του.

8) Παρακολούθησε την πρόοδό σου:

Το να έχεις μακροπρόθεσμους στόχους με σύντομα χρονικά διαστήματα ελέγχου είναι ένα σημαντικό κομμάτι του προγράμματος γυμναστικής σου. Γράψε τι θέλεις, πότε το θέλεις και σημείωσε τις ενδιάμεσες μετρήσεις σου. Έχοντας τους στόχους σου και την πρόοδό σου στο χαρτί θα ξέρεις που βρίσκεσαι και θα συ δώσει την ώθηση να συνεχίσεις.

9) Να είσαι ανταγωνιστικός:

Κάνοντας κάτι ανταγωνιστικά μπορεί να έχει καταλυτική σημασία για εσένα, να σε επικεντρώσει στους στόχους σου και να σε βοηθήσει να φτάσεις στο τέρμα.

10) Μοιράσου τους στόχους σου:

Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι σε όσους περισσότερους ανθρώπους μιλάς στους στόχους σου τόσο περισσότερο θέλεις να τους πετύχεις. Γιατί συμβαίνει αυτό; Πολύ απλά γιατί κανίς δεν θέλει να απογοητεύσει τους φίλους του, την οικογένεια ή τους κολλητούς του. Μίλησε για τους στόχους σου και δες τα κίνητρά σου να αυξάνονται