Αρχική Επικοινωνία

Αρχική / TAEKWONDO

TAEKWONDO

Τι είναι το Ταεκβοντο;

Το Ταεκβοντό είναι μια πολεμική τέχνη, ένα είδος άοπλης μάχης, η οποία δημιουργήθηκε πριν από 2000 χρόνια στην Κορέα προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων για αυτοάμυνα. Ωστόσο με την πάροδο των χρόνων το Ταεκβοντό εξελίχθηκε σε μία τέχνη μέσω της οποίας ο μαθητής βελτιώνει τις σωματικές (δύναμη, ταχύτητα ,αντοχή κ.α.), πνευματικές (αντίληψη, κρίση, φαντασία κ.α.) και ψυχικές (θάρρος, επιμονή κ.α.) του δυνάμεις. Ταυτόχρονα ο μαθητής δια μέσου της διδασκαλίας μιας σειράς ηθικών κανόνων, μαθαίνει τις έννοιες του σεβασμού, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της δικαιοσύνης της αυτοπειθαρχίας κ. α. οι οποίες είναι σημαντικές για την ρύθμιση της συμπεριφοράς του προς τον εαυτό του και τους άλλους.

Η διδασκαλία του Ταεκβοντό αποτελείται από τις εξής ενότητες:

Φιλοσοφία

Αυτοάμυνα

Αγωνιστικό ταεκβοντό – πρωταθλητισμός

Σήμερα το Ταεκβοντό είναι ίσως η πιο διαδεδομένη μαχητική τέχνη στον κόσμο, η οποία έχει εξελιχθεί σ’ ένα σύγχρονο Ολυμπιακό σπορ με παγκόσμια αποδοχή και απήχηση ενώ οι αθλητές του είναι γνωστοί για την άψογη τεχνική τους , την ευλυγισία τους, και κυρίως τα εντυπωσιακά τους λακτίσματα και την ταχύτητα με την οποία τα εκτελούν. Στην Ελλάδα το Ολυμπιακό  Ταεκβοντό (W.T.F.) είναι το Νο 1 ατομικό άθλημα  καθώς η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό (ΕΛ.Ο.Τ.) έχει στις τάξεις της εκατοντάδες συλλόγους και πολλές χιλιάδες αθλητών. Όμως μεγάλες σε αριθμό είναι και οι αγωνιστικές επιτυχίες του Ελληνικού ταεκβοντό το οποίο τείνει να γίνει το άθλημα των Ολυμπιονικών αφού και στις 3 Ολυμπιάδες στις οποίες έχουν συμμετάσχει οι ΕΛΛΗΝΕΣ αθλητές, έχουν κερδίσει 1χρυσό (Μιχ. Μουρούτσος), και 3 αργυρά (Αλ. Νικολαίδης, Έλλη Μυστακίδου.)

Η προπόνηση στο Ταεκβοντό περιέχει ασκήσεις για την ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης, της ευλυγισίας, της δύναμης, και της ταχύτητας, ενώ δίνουμε προτεραιότητα στην σωστή εκμάθηση της τεχνικής και της χρήσης του προστατευτικού εξοπλισμού που ορίζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία, προκειμένου να διασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα των αθλητών-τριων μας.

Τάσος Λουφαρδάκης

Εκδηλώσεις

Δείτε τι έχουμε προγραμματίσει μέχρι σήμερα.

Balance Fitness and Dance Center | Παλμοί και καύσεις

Καύση και παλμοί

Ελάχιστος αριθμός παλμών:

Μέγιστος αριθμός παλμών:

Balance Fitness and Dance Center | Περιοδικό

Περιοδικό

Το περιοδικό του Balance

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος, αλλά και όλα τα προηγούμενα. Κάντε click και διαβάστε όλα μας τα περιοδικά!