Το νερό είναι πολύ σημαντικό για τον οργανισμό μας. Βέβαια, οι περισσότεροι από εμάς προτιμάμε να δροσιζόμαστε πίνοντας κάποιο άλλο γευστικό ρόφημα. Όλα είναι απαραίτητα, όμως το νερό είναι το καλύτερο και χρησιμότερο ποτό.
Ο οργανισμός μας πρέπει να «εισπράττει» το ελάχιστο πέντε ποτήρια νερό την ημέρα ώστε να αποβάλει τις άχρηστες τοξίνες. Φυσικά, δεν πρέπει να φτάνουμε στο άλλο άκρο, μια που η συχνή διούρηση κάνει τον οργανισμό μας να αποβάλλει και χρήσιμες ουσίες. Έρευνες δείχνουν ότι ο μέσος Έλληνας δεν πίνει όσο νερό του χρειάζεται με αποτέλεσμα να κρατάει ουσίες που δε του χρειάζονται για πολύ περισσότερο χρόνο.

Τι να προσέξετε;

Το νερό είναι πλέον χλωριωμένο σε όλες τις χώρες του κόσμου, αυτό βέβαια έχει ως αποτέλεσμα να φέρει την επιβάρυνση της χλωρίνης, γι αυτό θα ήταν καλό να καταναλώνουμε εμφιαλωμένο επιτραπέζιο νερό, φυσικό μεταλλικό νερό και λιγότερο νερό από τη βρύση. Ακόμη, σκόπιμο είναι να αλλάζετε τη «μάρκα» του νερού που πίνετε ώστε να μειώνετε τις πιθανότητες να πιείτε ακατάλληλο νερό.