Το καλοκαίρι μας χαιρετά για τα καλά και το φθινόπωρο μας χτυπάει σιγά σιγά τη πόρτα.

Το ποδήλατο μας  όμως δε φοβάται ούτε ζεστή ούτε κρύο, είναι εκεί και μας περιμένει να το καβαλήσουμε και να διασχίσουμε με αυτό μικρότερες αλλά και μεγαλύτερες διαδρομές. Το ποδήλατο έχει έρθει για να μείνει στη ζωή μας και όσο περισσότερο το εντάσσουμε στην καθημερινότητα μας τόσο θα επωφελούμαστε από αυτό. Παραμένει  πάντα ο καλύτερος τρόπος για τις κοντινές μας μετακινήσεις. Είναι 100% οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Ειναι πολύ οικονομικό μιας και δε χρειάζεται βενζίνη, τέλη ή ασφάλεια. Με ένα ποδήλατο δεν χρειάζεται ποτέ να ψάχνεις για θέση στάθμευσης. Και φυσικά είναι διασκεδαστικό, μπορείς να το κάνεις μόνος σου αλλά και  με παρέα και το πιο σημαντικό φροντίζει για την υγεία σου και τη σιλουέτα σου. Μην αφήνεις τον γκρίζο ουρανό να σε τρομάζει λοιπόν .

Το πρώτο που έχεις να κάνεις, είναι να φροντίσεις ώστε το ποδήλατο σου να  λειτουργεί σωστά, ένα ¨service¨ δεν θα ήταν κακή ιδέα. Όσο καλύτερη είναι η κατάσταση του ποδηλάτου σου, τόσο καλύτερα θα κυλούν χιλιόμετρα, προβλήματα και έγνοιες κάτω από τις ρόδες σου. Εξοπλίσου με λασπωτήρες, ώστε να περιορίζεις τα νερά που εκτοξεύονται από τις ρόδες σου, και φώτα ποδηλάτου για μεγαλύτερη ασφάλεια. Αν θες και το κάτι παραπάνω βάλε δυο ελαστικά κατάλληλα και για βρεγμένους δρόμους. Κράτα μαζί σου και ένα αδιάβροχο για παν ενδεχόμενο, το οποίο θα σε κρατήσει στεγνό για λίγο παραπάνω και θα σε  προστατεύει από τυχόν ανέμους αν βραχείς η ιδρώσεις.  Μην το παρακάνεις τις βροχερές μέρες που έξω ρίχνει καρεκλοπόδαρα, αλλά λίγα συννεφάκια δεν μπορούν να σε σταματήσουν. Όταν έχεις μεγάλες διαδρομές πάντα έλεγχε τον καιρό και φρόντισε να μην είσαι στο δρόμο όταν ο ήλιος δύσει.

Και αν βραχείς λίγο από τα σύννεφα που εμφανιστήκαν από το πουθενά, γρήγορα στο σπίτι και όλα θα είναι καλύτερα με στεγνά ρούχα και ένα ζεστό ρόφημα στο χέρι…