Με λίγη δημιουργικότητα, πολλές από τις αγαπημένες σας συνταγές  μπορούν να παρασκευαστούν με μία πιο υγιεινή εκδοχή.

Πολλές χειμερινές εκδοχές συνταγών μπορούν να τροποποιηθούν με μία πιο υγιεινή εκδοχή χωρίς να επηρεαστεί η γεύση τους. Εάν προσπαθείς να ακολουθήσεις έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, υπάρχουν μερικές τεχνικές που μπορείς να ακολουθήσεις στις συνταγές σου κάνοντας τις πιο υγιεινές.

Υπάρχουν μερικές «συμβουλές – οδηγίες» για να φτιάξεις την τέλεια υγιεινή συνταγή. ο σκοπός είναι να μειώσεις το αλάτι, το λίπος και τη ζάχαρη βελτιώνοντας τα θρεπτικά συστατικά του πιάτου, μαγειρεύοντας το με υγιεινό τρόπο και αν χρειάζεται να μειώσεις την μερίδα του πιάτου σου.

Συμβουλές για μία πιο υγιεινή εκδοχή

1) Όταν φτιάχνεις κέικ προσπάθησε να αντικαταστήσεις το βούτυρο με ελαιόλαδο. Μπορείς, ακόμα, να μειώσεις την ποσότητα των λιπαρών αντικαθιστώντας ολόκληρη ή την μισή ποσότητα του ελαιόλαδου με φρούτα όπως το μήλο και τη μπανάνα.

2)Μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιαούρτι αντί για κρέμα γάλακτος στις αγαπημένες μας συνταγές.

3) όταν φτιάχνεις ζυμαρικά με σάλτσα, χρησιμοποιήστε γάλα με χαμηλά λιπαρά με λίγο corn flour αντί να χρησιμοποιήσεις κρέμα γάλακτος.  Μία ελαφριά κρέμα  «μπεσαμέλ» φτιάχνετε από γάλα με λίγα λιπαρά και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στα λαζάνια. Ακόμα, ανακάτεψε λίγο γάλα με χαμηλά λιπαρά με τυρί cottage ή τυρί ricotta και θα έχεις την καλύτερη άσπρη σάλτσα που θα έχεις φάει ποτέ.

5) αγόρασε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι και σόταρε με μία μόνο κουταλιά ελαιόλαδο. Οι περισσότεροι από εμάς προσθέτουμε πολύ περισσότερο λάδι επειδή το φαγητό μας κολλάει στο τηγάνι. είναι καλύτερο να προσθέτουμε μικρές ποσότητες νερού κατά την διαδικασία του μαγειρέματος, μειώνοντας έτσι τις θερμίδες και διατηρώντας έτσι την υγρασία στο φαγητό μας. Θυμήσου ότι κάθε κουταλιά ελαιολάδου που αφαιρείς γλιτώνεις 50 θερμίδες.

Τιπ – συμβουλή

Για ένα ριζότο που θα κάνει τη διαφορά, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις λαχανικά όπως το καρότο , την κολοκύθα και το σπανάκι αντί για κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. Επίσης χρησιμοποίησε τυρί παρμεζάνα καθώς αυτή έχει δυνατή γεύση, και αρκείσαι σε μία μικρή ποσότητα.